08-01-2015 Limburg scheldt Boxhoorn en TSM miljoenenlening kwijt, siliciumfabriek zeker niet in Limburg

Uit een brief van de Gedeputeerde Staten van Limburg aan de Provinciale Staten blijkt dat de provincie Gosse Boxhoorn en zijn bedrijf The Silicon Mine (TSM) een miljoenenlening kwijtscheldt.

TSM wilde op industrieterrein Chemelot in Geleen silicium gaan produceren. In de afgelopen jaren werd niet alleen een letter of intent getekent met een groep Arabische ondernemers om de benodigde investeringen van vijfhonderd miljoen euro bij elkaar te krijgen, maar ook een miljoenlening van de provincie bedongen. Het gaat om een bedrag van 4,25 miljoen euro dat Limburg TSM kwijtscheldt omwille het voorkomen van een faillissement.

Gedeputeerde Staten schrijft in de brief (gepubliceerd door Wij Limburg) dat TSM nu naar een andere vestigingslocatie op zoek gaat – in het bijzonder Delfzijl wordt onder de loep genomen – omdat op Chemelot de verwachte goedkope stroom niet beschikbaar is en de milieunormen zijn aangescherpt. Limburg heeft overigens wel een terugbetalingsregeling bedongen mocht TSM alsnog een succes worden buiten de provinciegrenzen.

 

http://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i2810/limburg-scheldt-boxhoorn-en-tsm-miljoenenlening-kwijt-siliciumfabriek-zeker-niet-in-limburg?utm_source=Solar+Magazine+Nieuwsbrief&utm_campaign=d0f3813332-Nieuwsbrief_2_2015&utm_medium=email&utm_term=0_7a1e401455-d0f3813332-51542325