15-12-2016 SMA opnieuw verkozen tot populairste omvormermerk ter wereld in 2016

Kwaliteit en service zijn cruciaal. Voor het vijfde jaar op rij is SMA Solar Technology AG (SMA) verkozen tot het meest geprefereerde omvormermerk ter wereld door alle klantengroepen. Dat was het resultaat van de “PV Inverter Customer Insight Survey 2016”, een enquête uitgevoerd door IHS Markit, wereldleider in kritieke informatie, analyse en oplossingen. IHS Markit ondervroeg groothandelaars, installateurs en EPC-bedrijven in meer dan 45 landen. De belangrijkste factoren in hun besluit waren kwaliteit, technische ondersteuning en service.

“Sinds de introductie van de PV Inverter Customer Insight Survey, vijf jaar terug is SMA telkens verkozen tot de nummer één geprefereerde omvormerfabrikant door alle klantengroepen”, aldus Cormac Gilligan, onderzoeksmanager voor zonne-energie, stroom en energie bij IHS Markit. “Uit de studie blijkt ook dat, ondanks de sterke concurrentie tussen de grote zonne-energiespelers wereldwijd, SMA erkend werd als het nummer één merk.”

Wanneer gepolst werd naar hun geprefereerde omvormermerk, noemden de personen die door IHS Markit werden ondervraagd in totaal 52 merken. Met meer dan 23% van de vermeldingen behaalde SMA de eerste plaats in de algemene ranglijst. Ter vergelijking: de tweede en de derde plaats behaalden respectievelijk net minder dan tien percent en ruwweg zeven percent van de vermeldingen. SMA is het geprefereerde omvormermerk in landen als Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en India.

Het verslag van IHS onthult dat klanten bij de keuze van hun geprefereerde omvormermerk focussen op de kwaliteit van de toestellen en de technische ondersteuning en klantenservice na installatie. Dit geldt voor omvormers van elke omvang, waaronder string-omvormers, centrale omvormers en micro-omvormers.
Over SMA
De SMA Groep is met een geanticipeerde omzet van ongeveer € 1 miljard in 2015 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV-installatie, en biedt innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel, Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 3.000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke oplossingen voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV-systemen. Het herhaaldelijk bekroonde productassortiment omvat systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten PV-systemen alsook voor eiland- en hybridesystemen. SMA biedt daarnaast ook systeemtechnologie aan voor allerhande accutechnologieën en systeemgrootten en werkt samen met gerenommeerde accuproducenten en bedrijven uit de automobielindustrie. De technologie van SMA is wereldwijd beschermd door ongeveer 700 octrooien en gebruiksmodellen. Het aanbod wordt aangevuld met een uitgebreid servicepakket en het operationele beheer van grootschalige PV-centrales. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.

 

http://www.sma-benelux.com/nl_BE/nieuws-info/actueel-nieuws/news/news/2327.html