2012-03-13 Plaats nu voordelig zonnepanelen in plaats van asbest op het dak

Plaats nu voordelig zonnepanelen in plaats van asbest op het dak

2012-03-13, Agentschap NL

Ondernemers die investeren in het vervangen van het asbestdak van een loods, een stal of een ander bedrijfsgebouw, kunnen rekenen op een belastingvoordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil).

Sinds vorig jaar is het bovendien fiscaal aantrekkelijk om tegelijk op deze asbestvrij gemaakte daken zonnepanelen te plaatsen. Ondernemers die daarvoor kiezen, kunnen rekenen op Energie-investeringsaftrek (EIA) en Vamil voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen.

Dit pakket aan fiscale voordelen is het gevolg van een Green Deal tussen het ministerie van I&M en landbouworganisatie LTO. Informatie over het aanvragen van deze belastingvoordelen vindt u op de website van MIA\Vamil. Hier vindt u ook een handleiding met een toelichting op de aanvraagprocedure en een rekenvoorbeeld over het financieel voordeel voor de ondernemer. Investeringen in woningen zijn uitgesloten voor de regelingen. Bij zonnepanelen op woningen is toepassing van EIA en Vamil, bij uitzondering, wel mogelijk.

 

https://www.agentschapnl.nl/actueel/nieuws/plaats-nu-voordelig-zonnepanelen-plaats-van-asbest-op-het-dak