2012-06-04 Subsidie zonnepanelen werkt averechts

De subsidie op zonnepanelen gaat contraproductief werken, en levert alleen maar onrust op in de markt. Dit zegt branchevereniging Uneto-VNI.

Installateursvereniging Uneto-VNI is fel tegenstander van de in het Lente-akkoord aangekondigde subsidie van 15% op zonnepanelen. De vereniging verwacht dat de tijdelijke subsidie die tot eind van dit jaar gaat gelden, voor veel onrust in de markt gaat zorgen. Voorzitter Marcel Engels: “Er komt een hausse aan aanvragen, terwijl het beschikbare budget beperkt is. De subsidiepot is straks in een mum van tijd leeg en consumenten en bedrijfsleven blijven met een kater achter.”

 Gestage groei

De brancheverniging heeft al eerder gewezen op het negatieve effect van tijdelijke subsidies voor duurzame energie en pleit in plaats daarvan voor een vergroening van het belastingstelsel. Engels: “De markt voor zonnepanelen kan al prima op eigen benen staan: de prijs van de panelen is de afgelopen jaren gedaald, de opbrengsten van de panelen nemen toe en de prijzen van gewone elektriciteit blijven naar verwachting stijgen. Verstrekken van een tijdelijke subsidie is dan ook onnodig en werkt alleen maar averechts.”

 

Bron: http://installatie.nl/nieuws/id386-subsidie-zonnepanelen-werkt-averechts.html?utm_campaign=1061372&utm_content=5902321803&utm_medium=email&utm_source=Emailvision