2013-01-24 SMA Solar Technology is wereldwijd het populairste merk van alle omvormers

Niestetal, 24 januari 2013 – Volgens een onderzoek van IMS Research is SMA Solar Technology AG (SMA) wereldwijd de populairste omvormer. Het instituut, dat marktonderzoek en adviesdiensten aanbiedt voor de elektronica-industrie, heeft een onderzoek ingesteld onder 400 klanten met een PV omvormer, waaronder distributeurs, installateurs, integrators en groothandelaren.

In hun antwoorden noemden de ondervraagden in totaal 74 verschillende merken – aanzienlijk meer dan in het onderzoek van vorig jaar. Bijna een derde van alle ondervraagden had voor een product van SMA gekozen. In Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en de VS kwam dit merk zelfs op de eerste plaats. De resultaten van het wereldwijde “Onderzoek 2013 onder klanten met een PV omvormer” zijn onlangs gepubliceerd door IMS Research, die een analyse heeft gemaakt van de onderzoeksresultaten en de reden waarom klanten voor een bepaalde fabrikant en zijn producten kiezen.

Uit het onderzoek bleek vooral dat men veel belang hecht aan goede garantievoorwaarden en klantenservice. Meer dan 90 procent van de ondervraagden gaf aan dat dit voor hen bij de meeste projecten belangrijke of zelfs beslissende factoren zijn. De belangrijkste dienst die een fabrikant kan bieden, is een bovengemiddelde responstijd op dienstverzoeken en de op één na belangrijkste is de bewaking van installaties op afstand. Ook werd SMA door meer dan 35 procent van de ondervraagden aangemerkt als “leverancier met de aantrekkelijkste garantievoorwaarden en dienstverlening”. “Als we denken aan de harde concurrentie op de PV-markt, zijn aantrekkelijke garantievoorwaarden, een goede dienstverlening en een uitstekende reputatie op het gebied van klantenservice een belangrijke manier waarop leveranciers van PV omvormers hun merk bekendheid kunnen geven en een groter marktaandeel kunnen krijgen.” aldus Sam Wilkinson, IMS Research Manager op het gebied van PV omvormers en de ‘balance of system’.
Over SMA
De SMA-groep heeft in 2011 een omzet behaald van 1,7 miljard euro, is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties, en is leverancier van belangrijke technologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren. Haar hoofdzetel bevindt zich in Niestetal, nabij het Duitse Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. Wereldwijd zijn meer dan 5500 mensen tewerkgesteld. Het brede productassortiment van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk type module op de markt voor alle installatiegroottes. Het productassortiment omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk als omvormers voor vrijstaande installaties. SMA is daarom in staat passende oplossingen te bieden voor omvormers van elke grootte en elk type. Sinds 2008 is SMA Solar Technology AG, het moederbedrijf van de holding, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) en op de TecDAX-index. De laatste jaren werd het bedrijf meerdere malen beloond met onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 behaalde het bedrijf de eerste plaats in de “Great Place to Work”® wedstrijd.
SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

 

http://www.sma-benelux.com/nl_BE/producten/knowledgebase-articles-be/omvormerinstellingen-voor-nederland.html