2013-07-09 Chinese pv-fabrikanten zoeken uitweg voor importheffingen in Griekenland

Chinese pv-fabrikanten bekijken de mogelijkheid om fabrieken te starten in Griekenland om de importheffingen van Europa te beperken en deels te omzeilen. De Chinese scheepvaartgigant Cosco is op namelijk op zoek naar mogelijkheden om verder te investeren in de haven van Piraeus en het verhogen van het aantal containerzendingen.
Volgens het Griekse energienieuwsportaal Energypress is gebleken dat de vertegenwoordigers van Canadian Solar, Yingli Solar en Huawei onlangs naar Athene zijn afgereisd om rechtstreeks te spreken met lokale pv-fabrikanten en de mogelijkheden tot samenwerking te verkennen. De Chinezen zouden overwegen om de assemblage van hun producten en gedeeltelijk ook de productie over te drage naan Griekse producenten.

 

http://www.solarmagazine.nl/nieuws/chinese-pv-fabrikanten-zoeken-uitweg-voor-importheffingen-in-griekenland.html?utm_source=Solar+Magazine+Nieuwsbrief&utm_campaign=00036aa76f-Nieuwsbrief_22_2013&utm_medium=email&utm_term=0_7a1e401455-00036aa76f-51542325