2013-07-30 Aandelen Chinese zonne-energiebedrijven schieten omhoog na nieuws over akkoord

Aandelenhandelaren hebben positief gereageerd op het nieuws over een akkoord tussen China en Europa over importheffingen op zonnepanelen. Op de Amerikaanse beurs stegen de aandelen van de Chinese zonnepanelenproducenten aanzienlijk. Trina Solar noteerde een plus van 3,75 procent, LDK Solar van 4,14 procent, JA Solar van 4,95 procent en Yingli Green Energy was een van de koplopers met een stijging van maar liefst 5,24 procent. Hanwha SolarOne (+5,78 procent) en Renesola (+5,81 [procent) deden het nog beter. Absolute koploper was Suntech met een aandelenprijsstijging van 6,38 procent.

 

http://www.solarmagazine.nl/nieuws/aandelen-chinese-zonne-energiebedrijven-schieten-omhoog-na-nieuws-over-akkoord.html