29-10-2013 E-mail redactie Solar Magazine ‘roodgloeiend’ over losgewaaide zonnepanelen

De e-mail van de redactie van Solar Magazine stond gisteren ‘roodgloeiend’ met e-mailberichten van attente lezers die de redactie meldde dat er in hun nabijheid zonnepanelen van het dak losgekomen waren. De meldingen lijken koren op de molen te zijn van de brede roep om kwaliteit in de sector daar het vermoedelijk in veel van de gevallen zal gaan om ondeugdelijk bevestigde zonnepanelen. Het zal de roep om de verdere uitrol van het keurmerk Zonnekeur en het onderliggende certificaat Zon-PV (een zogenaamde SEI-erkenning) versterken.
Enkele voorbeelden van berichten die de redactie bereikten:

– In Roosendaal raakten twee zonnepanelen los van het dak van Sporthal In de Roos . Ze kwamen terecht op het achterliggende schoolplein van het Jan Tinbergen College. Er waren op dat moment geen leerlingen op het achterplein, de zonnepanelen kwamen zonder verder schade aan te richten op de grond terecht. Bij een controle door de beheerder van de Sporthal, Optisport, bleek dat nog een aantal panelen niet helemaal goed verankerd zijn.

– In een woonwijk in de Lits (Leeuwarden) waaien diverse zonnepanelen los van particuliere woningen. Het zou om meerdere woningen gaan die door een en hetzelfde bedrijv van zonne-energie zijn voorzien.

Logischerwijs zijn er ook installateurs die goed nieuws kunnen melden via de social media en van geen enkele klant verontruste berichten hebben ontvangen.

 

http://solarmagazine.nl/nieuws/e-mail-redactie-solar-magazine-roodgloeiend-over-losgewaaide-zonnepanelen.html?utm_source=Solar+Magazine+Nieuwsbrief&utm_campaign=6d7e530c55-Nieuwsbrief_38_2013&utm_medium=email&utm_term=0_7a1e401455-6d7e530c55-51542325

 

 

06-11-2013 Sunny City Home:

 

Zo blijkt maar weer hoe belangrijk een degelijke montage van zonnepanelen is. Het door Sunny City Home gebruikte Duitse constructiemateriaal voor schuine daken is TÜV gekeurd. Het constructiemateriaal voor plat dak voldoet aan de NEN6702 waardoor onze ingenieurs u kunnen garanderen dat zelfs bij windkracht 10 de pv-panelen op uw platte dak blijven staan daar waar wij ze voor u hebben neergezet.

 

Na meer dan 700 pv-systemen gebouwd te hebben de afgelopen jaren, heeft Sunny City Home nog nooit 1 schademelding door losgewaaide pv-panelen gehad. Dit bewijst dat onze kwaliteitskeuze voor pv-systemen de juiste is en klanten zorgeloos kunnen slapen, ook als het stormt buiten!