31-08-2015 BYD levert eerste megawattproject op met dubbel glaszonnepaneel, Nederland targetland voor nieuw paneel

BYD heeft in Duitsland het eerste megawattproject opgeleverd met het nieuw type zonnepaneel BYD 430, een zonnepaneel zonder frame en met dubbelglas. De Nederlandse markt is voor het paneel aangemerkt als target.

Het pv-park van 1 megawatt dat uitgerust is met het zonnepaneel is te vinden in het Duitse Altenau. Het nieuwe paneel werd afgelopen juni gepresenteerd op de InterSolar in München. BYD meldt bij de oplevering van het project dat Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen voor het merk als targetland zijn aangemerkt.

BYD heeft in Nederland haar Europese hoofdkantoor gevestigd. Recent meldde het bedrijf – dat niet alleen actief is in zonne-energie, maar ook elektrisch rijden en opslagsystemen – voor de tweede maand op rij wereldwijd meer dan 5.000 voertuigen verkocht te hebben. Daarmee is het de eerste autofabrikant die hierin slaagt. De goede verkopen zijn voor BYD onder meer reden om het Europese hoofdkantoor in Rotterdam fors uit te breiden.

BYD sleept naar eigen zeggen steeds meer grote opdrachten binnen en heeft het aantal medewerkers in Rotterdam in twee jaar tijd zien verdubbelen. Er rijden in Rotterdam en Londen al tientallen BYD-voertuigen rond als taxi, terwijl Schiphol onlangs nog 35 elektrische BYD-bussen in gebruik nam.

 

http://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i4069/byd-levert-eerste-megawattproject-op-met-dubbel-glaszonnepaneel-nederland-targetland-voor-nieuw-paneel?utm_source=Solar+Magazine+Nieuwsbrief&utm_campaign=7521d4a90b-Nieuwsbrief_33_2015&utm_medium=email&utm_term=0_7a1e401455-7521d4a90b-51542325