Netbeheerders en terugleveren

Klanten, die zijn gevestigd in het netgebied van Enexis, en duurzaam energie op gaan wekken, kunnen contact opnemen met de afdeling Duurzaam Produceren van Enexis. U kunt onderstaande contactgegevens hanteren.

Enexis controleert dan of de huidige meter geschikt is voor het registreren van teruglevering. Indien dit niet het geval is biedt Enexis een kosteloze verwisseling aan. Als de meter wel geschikt is krijgt de klant van Enexis een bevestiging van de aanmelding per email.

U kunt de teruglevermeter ook per email aanvragen. Vermeld dan het aansluitadres, uw contactgegevens, en het wattpiekvermogen van uw opwekinstallatie. Het wattpiekvermogen kunt u vinden op de offerte en/of de factuur van de leverancier.

Enexis vervangt uw hoofdmeter kosteloos voor een geschikte teruglevermeter.

Op deze pagina van Enexis vindt u meer informatie.

Contactgegevens Enexis
Duurzaam Produceren KV
Winschoterdiep 50
9723 AB  Groningen
088-8576775

duurzaam.produceren.kv@enexis.nl
www.zelfenergieproduceren.nl

Wat is een netbeheerder

Een netbeheerder zorgt voor de aansluitingen van de energieleverancier naar woningen en gebouwen. Netbeheerders regelen de plaatsing c.q. vervanging van de elektriciteitsmeter. In Limburg is alleen Enexis actief.

Om te kijken met welke netbeheerder u te maken heeft (als u niet in Limburg woont), kijkt u op uw energienota  of u zoekt het op bij de volgende website:

Andere netbeheerders

Andere netbeheerders kunnen een andere regeling hebben voor het vervangen van de meter. Informeer bij uw netbeheerder naar de voorwaarden en de kosten.

Essent: Vergoeding voor uw overschot

Heeft u zonnepanelen, een windmolen of een HRe-ketel en produceert u meer stroom dan u zelf nodig heeft? Het overschot gaat terug naar het elektriciteitsnet. Essent geeft u hiervoor graag een aantrekkelijke vergoeding.

Voor teruglevering tot 5000 kWh ligt de terugleververgoeding gelijk aan de tarieven die u aan Essent moet betalen, inclusief energiebelasting, BTW en netwerkkosten. Dit geld alleen als u minder teruglevert dan u verbruikt. Als u meer teruglevert dan uw verbruik is, vervalt de vergoeding voor de energiebelasting en netwerkkosten. De terugleververgoeding die u dan ontvangt is gelijk aan het leveringstarief inclusief BTW.

Bron: essent.nl

Offerte aanvragen

 

Wilt u een afspraak maken? Dat kan online.

Boek nu!

Limburgse Subsidie

Er is tot 1 juli 2012 in alle Limburgse gemeenten Provinciale Subsidie voor Zonnepanelen beschikbaar. De subsidie is gebaseerd op de aanschafprijs.