Zonnepanelen

Een zonnepaneel of PV-paneel (van het Engelse ‘Photo-Voltaic’) is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Hiertoe wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. Ook de zonnecollector wordt soms tot de zonnepanelen gerekend, maar deze is op een ander principe gebaseerd, namelijk opwarming van een stromend medium, meestal water.

De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie, met andere voor- en nadelen dan energieopwekking met fossiele brandstoffen. Zonnepanelen worden ook toegepast voor energieopwekking in de ruimtevaart.

 Rendement

Zo kunt u bekijken hoe u uw zonnepanelen het beste kunt plaatsen voor optimaal rendement:

  1. Rond de cirkel staat de richting aangegeven. Gebruik eventueel een kompas om de richting te bepalen.
  2. Bepaal de hellingshoek waarin de zonnepanelen komen te staan. Als u een platdak heeft en onze lichtbakken gebruikt, dan moet u rekenen op ongeveer 25°. Als u een schuindak heeft, gebruik dan de hellingshoek van het dak.
  3. Zoek in de figuur het vlak waarin uw zonnepanelen worden geplaatst. Klik op de afbeelding om het te vergroten. De kleur van het vlak geeft aan hoeveel procent rendement u haalt uit uw zonnepanelen in deze positie.
Zonne-instralingsschijf

Offerte aanvragen

 

Wilt u een afspraak maken? Dat kan online.

Boek nu!

Limburgse Subsidie

Er is tot 1 juli 2012 in alle Limburgse gemeenten Provinciale Subsidie voor Zonnepanelen beschikbaar. De subsidie is gebaseerd op de aanschafprijs.